Kleinschalige kinderopvang bij gastouder

VVE KiKi

 

Kinderopvang De Bolderwagen maakt gebruikt van het VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) programma Kiki. Het VVE programma Kiki (Kansen in Kinderen) is een manier om een kind te stimuleren en de gelegenheid te bieden zich te ontplooien op een speelse wijze.

Kiki is een beer die bij de opvang woont en samen met de kinderen allerlei avonturen beleeft. Kiki doet aan alles mee en wil veel weten en leren. Kiki kan een echt vriendje worden van uw kind en is een knuffel waar uw kind zich mee kan identificeren.

We werken met maandthema's en iedere maand is er weer een ander thema beschikbaar. Deze thema's zijn opgebouwd uit een inleiding, kern en afsluiting. Aan ieder thema zijn 8 activiteiten gekoppeld. Deze activiteiten bestaan onder meer uit: interactief voorlezen van boekjes passend bij het thema, aanleren van liedjes, spelletjes, dansjes, yoga, knutselwerkjes en rollenspellen. Voor iedere leeftijd is er wat voor handen.

Als ouder kunt u thuis ook aansluiten op de thema's door middel van een ouderbijlage, die u maandelijks bij elk thema per mail toegezonden krijgt. Zo weten de ouders ook een beetje waar hun kind bij Kinderopvang De Bolderwagen mee bezig is. Er staan tips in deze thema's waarmee u thuis ook kunt meewerken. Dit is voor een kind ook heel herkenbaar.

Kiki heeft in de opvang ook een eigen plekje. Er is een thematafel voor Kiki passend bij het thema. Kiki heeft ook haar/zijn eigen spulletjes t.w. huis, kleding, bedje, tandenborstel, badje.


In het VVE programma worden de ontwikkeling gebieden op speelse wijze gestimuleerd t.w.
- motorische ontwikkeling
- sociaal-, emotionele ontwikkeling
- spraak-, en taalontwikkeling
- rekenprikkels

Maak een Gratis Website met JouwWeb