Kleinschalige kinderopvang bij gastouder

Over ons

Mijn naam is Saskia Weber. Ik woon samen met Edwin en we hebben twee kinderen, Tim van 18 jaar en Tessa van 14 jaar. Er is bij ons 1 huisdier, poes Lio.

 

Mijn verhaal

Na vele jaren als milieudeskundige op kantoor werkzaam te zijn geweest, ben ik in mei 2010 met veel plezier gestart als gastouder. Door de ervaring met mijn eigen kinderen, kwam ik erachter dat ik het ontzettend leuk vind om met kleine kinderen om te gaan. Ik vind het geweldig om de beleving van de kinderen mee te maken en ze te begeleiden in hun groei. Ik kijk daarbij goed naar wat bij het kind past en wat hij/zij nodig heeft. Verder ben ik erg flexibel en weet meestal overal wel een praktische oplossing voor. 

 

Doordat ik dagelijks te maken heb met spelende kinderen en het voor mij duidelijk is dat kinderen en spelen bij elkaar horen, ben ik in januari 2018 gestart met de post-bachelor opleiding spelagogiek. In februari 2020 heb ik mijn opleiding spelagogiek afgerond, en ik heb nu veel kennis over spel, spelproblemen en spelbegeleiding. Deze kennis kan ik natuurlijk in de Gastouderopvang gebruiken. Daarnaast kan ik 1-op-1 spelbegeleiding geven aan kinderen en ouders hierin coachen. De Spelbegeleiding wordt bij het kind thuis gegeven. 

Naast mijn werk als gastouder & spelagoog, ben ik op maandag en dinsdag werkzaam als begeleider op een specialistische kinderopvang. Hier komen kinderen van 2 tot ongeveer 6 jaar die door ontwikkelingsproblemen niet terecht kunnen in de reguliere opvang.

 

Wat wil ik bereiken met mijn gastouderopvang?

Ik wil graag dat kinderen worden opgevangen in een veilige en liefdevolle omgeving. Een omgeving waar ze graag zijn, zich thuis voelen, niet gepest worden en zichzelf kunnen zijn. Waar ze kunnen spelen met elkaar of alleen, kunnen leren en vrienden maken. Kinderen mogen boos zijn maar kunnen het daarna ook weer goed maken. Zo leren ze met hun eigen emoties om te gaan.

Ik vind het belangrijk dat iedereen gerespecteerd, geaccepteerd en gewaardeerd wordt.

 

Kinderen moeten natuurlijk vooral heerlijk kunnen spelen. Spelen is de manier voor kinderen om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. Daarvoor heb ik verschillende soorten speelgoed in huis, gericht op verschillende leeftijden en ontwikkelingsgebieden. Naast dat ik kijk naar de persoonlijke voorkeuren van een kind, bied ik speelgoed aan dat binnen een bepaald KiKi-thema past. 

 

Ik ben graag creatief bezig en knutsel van alles met de kinderen, waarbij ik inspeel op recente gebeurtenissen (bijvoorbeeld vakantie, ziekte, baby, feestdagen) of aansluit bij de seizoenen (zomer, winter, herfst, lente). Natuurlijk lees ik dagelijks voor en zingen we ook regelmatig samen liedjes.

 

Ik vind het als gastouder belangrijk om een goede relatie met ouders op te bouwen waarin ruimte is voor overleg over opvoeding, dagritme en voeding. Zo is er natuurlijk dagelijks overleg bij het halen en brengen van uw kind. In samenspraak overleggen we over de behoeften en aanpak van uw kind, hier maken we duidelijke afspraken over.

 

De bolderwagen

Om het vervoeren van de kinderen gemakkelijk te maken en omdat het natuurlijk ook erg leuk is, heb ik een grote bolderwagen aangeschaft waarin plaats is voor 6 kinderen. Behalve dat ik regelmatig naar de school van mijn kinderen loop met de bolderwagen, ga ik er graag op uit met de kinderen. Lekker naar buiten! Naar de winkel, de eendjes, de speeltuin, het park, de stad of gewoon een rondje in de buurt.

  

Opleidingen

Om mijn werk als gastouder goed uit te kunnen voeren heb ik hiervoor de benodigde diploma´s behaald. Via de gastouderbureaus volg ik regelmatig herhalingscursussen voor kinder-EHBO, pedagogisch beleid en de meldcode kindermishandeling.

Daarnaast heb ik zelf de volgende cursussen/workshops volbracht:

- Effectief communiceren met kids bij How 2 talk 2 kids

- Pedagogisch component gastouderopvang bij Kennisnetwerk gastouderopvang

- Kiki VVE gecertificeerd

- 2-jarige post-bachelor opleiding spelagogiek

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb